📌 Kayıt yenileme dönemi: yaşadığınız sorunlar nelerdi?

A
Ahmet Yılmaz @ahmet_yilmaz
10.05.2026 01:48 · 65 görüntüleme · 4 cevap

Bu dönem kayıt yenilerken OBS yine 9-10 arası kilitlendi. Ben üçüncü sınıf bilgisayar müh. öğrencisiyim ve neredeyse her dönem aynı şey yaşanıyor.

Sizin nasıl geçti? Hangi dersler çabuk doldu, danışman onayı kaç günde geldi? Toplu deneyim çıkarsak hem daha iyi planlama yapabiliriz hem de öğrenci işlerine somut feedback verebiliriz.

Özellikle şu konular merak konusu:
- Hangi bölüm/sınıfta zorunlu ders kontenjanı yetmedi?
- Yan şubeye geçenlerin saatlik durumu ne?
- "Üst dönemden ders alma" başvurusu yapan oldu mu, sonuç ne?

Cevaplarınızı bekliyorum.

4 Cevap

M
Mehmet Demir @mehmet_demir
10.05.2026 03:34

Endüstri 2. sınıftayım, "Olasılık ve İstatistik" kontenjanı 9:01'de doldu, ben 9:02'de tıklamıştım — 3. şubeye düştüm. Hoca farklı, müfredat aynı ama 17:00 dersine geçtim, akşam üstü kampüste durmak ayrı dert.

M
Mustafa Taşkıran @mustafa_taskiran
10.05.2026 05:34

Bilgisayar 4. sınıftayım, danışman onayı 4 gün sürdü. Mailden tepki yoktu, gidip kapısını çaldım, 10 dakikada hallolan iş. Mail göndermek bazen işe yaramıyor — hocaya göre.

B
Bilge Çelik @bilge_celik
10.05.2026 06:34

Üst dönemden ders alma başvurusu yaptım — kabul edildi ama sadece tek ders için. Genelde "GANO 3.00 üzeri" şartı aranıyor. Benim 3.12'ydi, geçti.

S
Selin Arslan @selin_arslan
10.05.2026 08:02

Bir de eklenmesi gereken bir şey: erken kayıt gece açılmıyor artık. Geçen sene öyle bir uygulama denenmişti, bu sene yine sabah 9. Akşamcılar için kötü.

Cevap yazmak için giriş yapmalısın.

Giriş Yap Üye Ol