Bilgisayar Müh. 3. sınıf staj — kim nerede yaptı, ne öğrendi?

O
Onur Aslan @onur_aslan
08.05.2026 07:48 · 39 görüntüleme · 3 cevap

Yaz stajı zamanı yaklaşıyor. 3. sınıfım, KKÜ Bilgisayar. Şu ana kadar bizden önce staj yapanlardan duyduğum yerler: ASELSAN (rekabet zor), HAVELSAN, kamu BT (Karayolları Bilgi İşlem gibi), bir de Ankara'daki yerel yazılım şirketleri.

Staj yapanlardan rica:
- Hangi şirket/kurum, ne kadar süre, ücretli/ücretsiz?
- Gerçekten ne öğrendin (kahve servisi mi, kod mu)?
- Başvuru süreci nasıldı, hangi tarihlerde olmalı?

Özellikle Kırıkkale içinde imkân arayanlar için de öneri varsa kıymetli.

3 Cevap

M
Mustafa Taşkıran @mustafa_taskiran
08.05.2026 14:34

Geçen yaz ASELSAN'da yaptım — başvuru Mart başında açılıyor, eleme yazılı sınavla. Sınav konuları algoritma + temel C/C++. Sonuç gelene kadar 2 ay sürdü. Stajda gerçek proje yok ama mentor takıldıkça yardım ediyor, kendi başına bir araştırma görevi veriliyor.

A
Ahmet Yılmaz @ahmet_yilmaz
09.05.2026 02:34

Ben Kırıkkale içinde yaptım — yerel bir e-ticaret yazılım şirketinde, 30 gün, ücretsiz. Avantajı: küçük ekip, ekip lideri direkt iletişim, kod review yapıyorlar. Dezavantajı: kahveyi de sen yapıyorsun bazen. Mezun olduktan sonra orada işe başlamayı düşünmüyorum ama deneyim olarak iyiydi.

O
Onur Aslan @onur_aslan
10.05.2026 07:34

İki kuruşluk önerim: GitHub portfolyon yoksa staj başvurusu öncesi bir hafta içinde 2-3 mini proje at oraya. Şirketler "okul projelerini" sevmiyor — kendi yazdığın küçük şeyleri görmek istiyorlar. Linkedin profilini de güncelle, çünkü bazı IK'cılar oradan filtreliyor.

Cevap yazmak için giriş yapmalısın.

Giriş Yap Üye Ol

KKÜ Medya Telegram'da. Kampüs gündemi, etkinlikler ve duyurular cebinde — @kirikkaleuniv

Kanala Katıl
Merhaba! 👋 Sorularınız mı var, tercih yapmayı mı düşünüyorsunuz? WhatsApp'tan hemen yazın, yardımcı olalım.